Meer dan 10 jaar ervaring
Eerlijke tarieven en prijzen
Resultaatgerichte aanpak
We beantwoorden gratis één vraag

Social media marketing

We zijn op dit moment hard aan het werk om de e-books voor Social media marketing online te krijgen. Nog heel even geduld!

 

Social media marketing

Social media marketing is allang niet meer weg te denken uit de online strategie. Het overgrote gedeelte van de mensen heeft een social account en is dagelijks te vinden op een social platform: Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, Pinterest en ga zo maar door. Voor jou als student van een marketing studie, online marketeer, zzp’er of eigenaar van een bedrijf mega interessant. Op de social platformen zit jouw doelgroep en je kunt ze op meerdere manieren bereiken. Via organische berichten op je bedrijfspagina en via allerlei soorten advertenties. Omdat de social platformen zo ontzettend snel doorontwikkelen is het belangrijk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en te blijven investeren in social media marketing. Met onze e-books word je op weg geholpen en krijg je op een complete beknopte manier alle mogelijke social media marketing uitleg die je nodig hebt voor succes.

Social media marketing is de ideale manier om het gesprek met jouw doelgroep aan te gaan en niet alleen het platte doel ‘omzet’ na te streven. Social media platformen bieden de kans om te verbinden met jouw (potentiële) klant en een dialoog aan te gaan. Loyaliteit, merkvoorkeur en klanttevredenheid zijn allen te bereiken en uit te bouwen met onze social media marketing tips. Op het moment dat je een actieve betrokken doelgroep weet te creëren, bouw je niet alleen aan loyaliteit en merkvoorkeur maar ook aan de omzet die uit dit kanaal voortvloeit.

 

Social media marketing strategie

Voordat je aan de slag gaat met social media marketing is de eerste stap het vaststellen van je doelen en het opzetten van een social media marketing strategie. In onze e-books nemen we je mee langs deze weg en geven we handige tips en tricks. Zonder strategie weet je niet welke platformen je het beste kunt inzetten, wat voor soort campagnes je kunt (laten) bouwen en welke kant je de campagnes uiteindelijk opstuurt. Social media is bovendien geschikt voor ieder soort doelstelling, of het nu gaat om bezoekers naar je website te trekken, merkbekendheid creëren of omzet genereren. Social media campagnes zijn bovendien schaalbaar, meetbaar en je boekt direct resultaat. Dankzij onze social media marketing uitleg is het mogelijk om social media voor je te laten werken, in plaats van andersom.

 

Social campagnes

Social media marketing is stuurbaar. Je hebt controle over wie je wilt bereiken en hoe je dat wilt gaan doen. De campagnes zijn schaalbaar en met ieder budget is het mogelijk om campagnes te draaien. Met een paar euro per dag is het mogelijk om mooie resultaten te boeken. Grote investeringen vinden hun weg ook prima binnen social media. Er zijn over de hele wereld miljarden gebruikers dus geen budget is te gek. Er zijn doelgroepen beschikbaar en je kunt eindeloos segmenteren. Zo verspil je geen onnodige kosten en is je advertentie zichtbaar onder de doelgroep die jij ook daadwerkelijk wilt bereiken. Pinterest Ads is het voorbeeld van een systeem dat met doelgroepen werkt en het combineert met zoekwoorden waardoor de ideale mix van Google Ads en Facebook advertising onstaat.

 

Social media marketing tips

Vanuit onze jarenlange ervaring en kennis hebben we e-books vol praktische tips voor je samengesteld. Zo vind je op één plek alle benodigde informatie en gebruik je zonder twijfel onze bewezen praktische social media marketing tips. De e-books zijn op een begrijpelijke wijze geschreven en vakjargon wordt gemeden als het niet nodig is. Zo is het voor iedereen een bruikbare bron van kennis en wordt het mogelijk om succesvol social media marketing op te pakken. Ook als je gevorderd bent, zijn de e-books een goede toevoeging.

 

Een social media marketing bureau?

Met onze e-books heb je alle kennis zelf in handen en hoef je je social media campagnes niet uit te besteden aan een duur social media marketing bureau. Met een kleine investering bedenk je de strategie en bouw je de social campagnes zelf of laat je dit intern doen. Het systeem van Facebook beschikt bijvoorbeeld over tal van functies die het leven van de gebruiker van het systeem makkelijker maken. Zo kun je mooie advertenties opmaken zonder prijzig op maat geschoten beeldmateriaal. Of kun je gemakkelijk testen opzetten zonder de hulp van een marketing expert te gebruiken.

Met behulp van een pixel (meetbestandje) die je op je website dient te plaatsen, kun je alles doormeten zodat je alle controle houdt over de resultaten en tijdig kunt bijsturen. Alle data is bij te houden en uit te draaien in begrijpelijke rapporten zodat je geen aparte rapportages hoeft aan te schaffen. De social media marketing uitbesteden aan een social media marketing bureau is geen must meer, je houdt de touwtjes in eigen handen en zo blijft het kanaal voor iedereen toegankelijk.

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Meer dan 10 jaar ervaring
Eerlijke tarieven en prijzen
Resultaatgerichte aanpak
We beantwoorden gratis één vraag